Kita sudah mahu memasuki minggu kedua berpuasa dan pada masa yang sama menghadapi krisis Covid-19 yang melanda seluruh dunia Tahukah anda di bulan Ramadhan ini, terdapat pelbagai promosi hebat yang dikhaskan untuk berbuka puasa, takda lah korang bingung pikir nak berbuka dengan menu apa nanti.

Berikut merupakan promosi-promosi yang diadakan sepanjang bulan puasa ini:

1) Burger King

Tempoh promosi:Hari ini -31 Mei 2020
Lokasi: Semua cawangan Burger King kecuali kecuali Sunway Lagoon, Medini mall, JPO, GPO, Mitsui Outlet Park, Langkawi dan mana-mana cawangan airport.

Burger king menyediakan set untuk berbuka puasa serendah rm 12.90 tau! Bagi yang nak berbuka berseorangan tu boleh la beli set tersebut, senang kata yang single la!

Bagi yang nak berbuka dua orang jangan risau ada juga set untuk korang okay:

Bagi yang nak lebih dari double set, rasa macam tak cukup dua set tu, jangan risau ada juga promosi okay:

Promosi dari Burger King ni tertakluk pada syarat tau.

2) The Manhattan Fish Market

Siapa penggemar restoran ini , boleh la rebut peluang untuk berbuka dengan menu mereka yang lazat dan mempunyai pelbagai menu hasil laut.

Promosi untuk seorang:

Promosi untuk dua orang:

Promosi untuk empat orang:

Promosi untuk lapan orang:

3) KFC

KFC juga memberikan discount sebanyak 10% terhadap semua menu dengan menggunakan promo code SELF COLLECT untuk mendapatkan discount tersebut. Pelanggan hendaklah memesan makanan melalui apps KFC atau memesan melalui web KFC.

Selain itu, pihak KFC juga menyediakan promosi set yang mempunyai 10 ketul ayam, mash potato dan satu botol air pepsi dengan harga RM 47.90 sahaja!

4) SECRET RECIPE

Secret recipe juga tak terlepas untuk menyediakan promosi berbuka puasa dengan pelbagai juadah yang menarik untuk semua.

5) Marrybrown

Restoran Marrybrown juga menyediakan promosi yang amat sesuai jika hendak berbuka puasa bersama keluarga.

Bagi yang berseorangan atau mempunyai pasangan, anda juga tidak terlepas dalam promosi tersebut

6) Mc Donalds

Pasti semua orang mengetahui bahawa Mc Donalds juga telah mengeluarkan menu baharu sempena dengan bulan puasa ni. Menu ini hanya boleh didapati ketika bulan Ramadhan sahaja tau!

Ni pula menu baharu untuk Mc Café:

7) Chatime

Outlet Chatime juga ada mengumumkan bahawa mereka juga menawarkan promosi Ramadan Chatime Bazaaria di mana satu minuman hanya RM 5 dan jikalau 3 minuman berharga RM 12 sahaja.

Walaubagaimanapun hanya outlet tertentu sahaja yang mempunyai promosi tersebut. Ia hanya sah untuk cawan yang bersaiz kecil dan hanya untuk outlet Chatime@AEON sahaja. Outlet-outlet yang terlibat adalah:

Chatime @ AEON Mid Valley⁣
Chatime @ AEON Tebrau⁣
Chatime @ AEON Danga Bay⁣
Chatime @ AEON Seri Manjung⁣
Chatime @ AEON Klebang⁣
Chatime @ AEON Station 18⁣
Chatime @ AEON Bukit Mertajam⁣
Chatime @ AEON Kinta City Mall⁣
Chatime @ AEON Bandar Dato Onn⁣
Chatime @ AEON Sunway Pyramid

Dan antara syarat-syarat lain adalah:

– Sah untuk mana-mana minuman kecuali kopi, Specialtea, Smooteas Coolers, Siri Brown Sugar dan air baharu sempena bulan Ramadhan .
-Cas pertambahan topping adalah asing.
-Hanya untuk walk-in dan tidak boleh diguna bersama promosi yang lain.

Banyak rupanya promosi sempena bulan puasa ini, namun walau apa pun ini bukan lampu hijau untuk kita tidak duduk rumah. Kebanyakkan promosi yang ada ni menggalakkan untuk menggunakan perkhidmatan servis penghantaran sama ada melalui Foodpanda,Grabfood dan lain-lain. Sentiasa memakai mask jika keluar ke tempat awam dan peka dengan kebersihan dengan memakai hand sanitizer atau kerap membasuh tangan. Kalau tak nak ketinggalan tentang promosi yang dijalankan, jangan lupa like page Glamornyo dan selamat berpuasa ya!

Leave a Comment on PROMOSI HEBAT HANYA DI BULAN RAMADHAN UNTUK BERBUKA PUASA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *