Rumah Mewah Yang Sangat Gah Yang dimiliki Artis Di Malaysia.

Assalamualaikum and Hi korang, today Miss G nak kongsikan kepada korang tentang satu topik yang agak menarik untuk para follower dan pembaca Miss G. Bila kita tengok rumah mewah yang selesa dengan rekaan dalaman yang unik, pasti terdetik di dalam hati kita untuk memiliki rumah seperti itu kan? Begitu juga dengan para selebriti di Malaysia ini, tambah pula mereka yang berpendapatan 5 angka atau lebih, pasti mereka mahukan sesuatu kelainan kepada rumah mereka.

So, jom Miss G kongsikan 5 rumah mewah selebriti Malaysia yang sangat mengagumkan. Mungkin boleh memberi inspirasi kepada korang untuk menghiasi rumah korang dan mungkin juga boleh menjadi pembakar semangat untuk kita semua berjaya dalam memiliki rumah idaman dan impian kita suatu hari nanti.

 

1. Dato Seri Vida

Jika Miss G sebut tentang seorang jutawan berjaya ini, yang merupakan pengasas produk kecantikan Qu Puteh, pasti ramai yang mengenali beliau. Ianya tidak lain dan tidak bukan pastilah Dato Seri Vida, yang dikenali dengan taglinenya ‘Qu Puteh, Qu Puteh, Barulah Puteh’. Kalau korang nak tahu, beliau mempunyai 17 buah rumah di Perak dan beberapa buah rumah lagi di Kelantan tau. Banyak betul rumah beliau kan.

Korang tahu tak nilai sebuah rumah beliau berapa? Salah satu rumah beliau bernilai hampir RM20 juta tau. Wow! Cuba bayangkan kalau sebuah rumah pun dah RM20 juta, kalau lebih dari 17 buah rumah tu berapa agaknya harga keseluruhan rumah beliau ya? Pasti tak tercapai dek akal kita nak bayangkan agaknya.

Tapi tak hairanlah beliau mampu untuk memiliki rumah-rumah yang semahal itu dengan kejayaan dan kekayaan yang beliau miliki sekarang. Menurut beliau, seni bina yang diterapkan pada rumah yang bernilai 20 juta ini lebih kepada modern contemporary.

2. Dato Aliff Syukri

Seterusnya, Miss G nak cerita mengenai seorang lagi jutawan kosmetik di Malaysia. Bila Miss G sebut jutawan kosmetik, pasti korang bayangkan seorang wanita bukan? Tidak, beliau bukanlah seorang wanita tetapi merupakan seorang jejaka yang menjual produk kecantikan. Siapa yang tidak kenal dengan Dato Aliff Syukri, yang bukan sahaja pengasas kepada beberapa produk kecantikkan tetapi pernah berjinak-jinak dalam bidang nyanyian dan mengeluarkan beberapa buah lagu yang Miss G pasti korang pernah dengar iaitu Bobo Di Mana, Coba Bahagia dan juga Abang Nak Tegur.

Beliau yang pada mulanya dikenali dengan produk D’herb, kini menjadi seorang usahawan selebriti yang terkenal di seluruh pelosok Malaysia. Miss G pasti ramai yang pernah melihat rumah agam beliau menerusi laman Youtube milik beliau bukan? Rumah beliau yang bertemakan ala-ala Bollywood dikatakan menelan belanja mencecah belasan juta ringgit tau. Sangat mengagumkan!

3. Datuk Aznil Haji Nawawi

Seterusnya adalah seorang selebriti yang tidak asing lagi dalam dunia hiburan di Malaysia, yang serba boleh iaitu Datuk Aznil Haji Nawawi. Dalam menghias rumah, Datuk Aznil lebih menekankan kepada menghias serta mencorak dalaman rumah. Perabot-perabot juga disusun dengan kemas ibarat berada di dalam istana tau!

Menurut pengacara rancangan ‘Tom-Tom Bak’ suatu ketika dahulu, yang juga lebih mesra dipanggil pak nil, beliau lebih menekankan keselesaan dalaman rumahnya. Beliau juga menyediakan ruang khas untuk solat tau. Mengagumkan betul inspirasi rumah pak nil ni. Bila ditanya mengenai kos, dikatakan rumah beliau juga memakan belanja berjuta ringgit. Tetapi jika dilihat kepada kecantikkan rumah pak nil ni, Miss G boleh katakan berbaloi dengan kos yang dikeluarkan.

4. Datuk Seri Siti Nurhaliza

Siapa yang tidak kenal dengan penyanyi kelahiran negeri Pahang ini yang juga merupakan penyanyi nombor satu negara iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza yang memiliki suara yang sangat mengasyikkan. Beliau juga tidak kurang hebatnya dalam memiliki rumah mewah.

Datuk Siti atau lebih mesra dipanggil Tokti ini mempunyai empat buah banglo tau, iaitu di Cameron Highland, Kuala Lipis, Cheras dan di Bukit Antarabangsa. Keempat-empat banglo milik beliau ini sangat mewah dan jika dilihat dari keluasan serta seni bina banglo mewah beliau pun Miss G pasti korang sudah dapat membayangkan kos perbelanjaannya bukan?

5. Dato’ Chef Wan

Yang terakhir sekali, tukang masak nombor satu negara yang Miss G pasti bila disebut namanya rata-rata mengenali beliau iaitu Dato’ Chef Wan. Beliau juga memiliki rumah mewah dengan reka bentuk yang cantik. Dikatakan harga rumah beliau mencecah RM 4 juta tau. WOW! Sofa dirumah beliau juga ditempah khas dari New York tau! Rumah Dato’ Chef Wan juga merupakan salah satu rumah selebriti Malaysia yang sangat mengagumkan.

Miss G pasti selepas korang lihat rumah-rumah mewah ini, pasti anda menjadi teruja bukan? Begitu juga dengan Miss G, sangat mengagumkan. Banyak lagi sebenarnya rumah selebriti-selebriti lain yang mewah dan cantik, tapi kalau Miss G tunjuk satu-satu memang tak sempat habis rasanya. Hihi. Apa-apa pun semoga kita semua terinspirasi untuk memiliki rumah agam dan indah seperti mereka. Chaiyok!

Sumber Rujukan:

https://www.propertyguru.com.my

https://www.tubeviral.bbn.my

Leave a Comment on Rumah Mewah Yang Sangat Gah Yang dimiliki Artis Di Malaysia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *