Assalamualaikum and hai Korang, Artikel kali ni Miss G nak bertanya kepada anda,adakah anda memerlukan pagar untuk menutupi dan memagari halaman rumah atau juga hasil tanaman anda?Atau juga di sekitar taman anda dan  mungkin  pagar keseluruhan perimeter? Baiklah,kali ni Miss G nak kongsi sedikit Ilmu DIY dan budget untuk anda. Miss G kumpul semua maklumat selama berbulan-bulan untuk memikirkan cara menghasilkan idea pagar murah sebagai penyelesaian ekonomi untuk pagar halaman belakang amda.

itulah sebabnya Miss G membawa anda beberapa pilihan untuk anda mempertimbangkan apabila mencari idea pagar murah. Sesetengah pilihan pagar dibawah bahannya DIY dan ada juga yang perlu ditempah.

1. Pagar Kuda 4-Rail

Sumber: fenceproduct.com

Pagar kuda kereta api 4 ini boleh dibina dari zero.Ia kerana design nya yang sangat simple dan ia amat mudah untuk dibuat.Bukan untuk semua lah.. Hihi.. ia nampak macam mudah tetapi perlu juga basic pertukangan.

Walau bagaimanapun, perkara yang best tentang pagar ini adalah bahawa ia cukup untuk melihat, akan berfungsi dengan baik dengan kebanyakan ternakan, dan harus lebih murah memandangkan anda buat sendiri.

2.Pagar Mesh style Kereta api

Pilihan pagar ini adalah salah satu yang harus anda pertimbangkan dengan baik sebagai pagar untuk menutupi taman dan halaman anda.Bagi Miss G, pagar jenis ini antara yang paling miss suka kerana design nya nampak classic gitu.

Bertambah cantik jika anda menggunakkan kayu yang bermutu misal kata seperti kayu jati ke. Bukan sahaja nampak kukuh dan stabil tetapi bahkan ia nampak lagi cantik. Design ini sekali pandang nampak mudah. Tapi Miss G rasa lagi mudah dari pagar rail diatas.

3. Reka Bentuk Rantaian Rantaian

Ini adalah satu lagi reka bentuk pagar yang cukup mudah untuk dibina. Walaupun ia susah, jika anda ada basic, anda sepatutnya dapat mebinanya dengan cepat.

Miss G suka reka bentuk pagar ini kerana betapa kukuh namun hiasannya. Pautan rantai akan membuat perlindungan yang hebat di sekitar perimeter harta anda. Walau bagaimanapun, jawatan kayu menambah hiasan kecil kepadanya.

4. Pagar dawai rangka kayu

Ia berfungsi dengan baik dan kelihatan sangat bagus juga. Pagar ini bagus untuk menjaga ternakan kecil di kawasan tertentu.

Walau bagaimanapun, ia juga hebat kerana ia cukup mudah untuk dicipta. Plus, kami telah membuktikan dirinya kukuh selama 6 tahun yang lalu.

5. Pagar Veggie

Ini adalah satu lagi reka bentuk untuk pagar taman sayuran. Ia cantik dalam design dan rekaannya. Walau bagaimanapun, ia juga kelihatan sangat kukuh.

Jadi, jika anda memerlukan reka bentuk pagar taman yang cantik, maka pertimbangkan untuk membina satu ini atau mempunyai sebuah syarikat memasangnya untuk anda. Yang ini sebenarnya dipasang oleh sebuah syarikat sehingga tidak datang dengan tutorial. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakannya sebagai inspirasi untuk mencipta reka bentuk anda sendiri.

6. Pagar Pallet

 Miss G rasa pagar pallet  ni pasti anda pernah nampak kan.Miss G nak kongsi juga sebab idea ini adalah yang paling murah dan amat mudah untuk dibuat.Bahan nya juga amat mudah didapati dan paling penting ia masih nampak menarik. Kalau anda nak lagi jimat anda boleh ambik mana-mana kayu katil yang sudah tidak digunakan atau juga kalau rajin pergi je mintak dekat mana-mana kilang logistic kerana kayu pallet ini kebanyakkan digunakkan untuk angkat barangan yang berat.

7. Pagar Prefab

Katakan anda ingin pagar untuk keliling taman dan halaman anda, tetapi anda tidak yakin untuk membinaDIY. Nah, berikut adalah beberapa pilihan dimana anda kena keluarkan duit je untuk upah orang.

Idea pagar prefab yang lebih menarik namun berpatutan:

 

 

 

Leave a Comment on DIY Idea Pagar Murah untuk halaman rumah anda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *